Maling af vinduer udendørs

Når du skal i gang med maling af vinduer udendørs, er det vigtigt at du gør det under de rette vejforhold, for at få det bedste resultat og holdbarhed. Med Flügger Farver Vanløse finder du produkter til en god pris, som forlænger levetiden på træ såvel som aluminium.

Vinduerne er hjemmets øjne udadtil, hvorfor det også er vigtigt at have de bedste udsigter for holdbarheden. For at sikre et hjem med vinduer, der holder tæt hele året rundt og mange år endnu, kan du behandle med beskyttelse og malerprodukter. Lad os hjælp dig med det.

Kom godt i gang

Skal du i gang med vinduerne, er det ikke helt uvæsentligt, hvornår på året, du gør det, i hvilket vejr, eller hvordan du gør det. Først og fremmest er det vigtigt at gå i gang på en tør dag, hvor det ikke regner. Hertil er foråret et godt tidspunkt at gøre det på, da man får det bedste resultat i vejr mellem 15 og 20 grader. Sørg desuden også for at være færdig, så malingen kan nå at tørre inden duggen falder.

Vi anbefaler altid en god rens af vinduet, inden du går i gang. Derudover er en slibning med også en god ide. Vælg maling til vinduer med omhu. For at kunne beskytte dit hjem bedst muligt er det vigtigt med gode produkter. Disse kan vi vejlede dig i hos Flügger Farver Vanløse.

Maling af vinduer udendørs: Sådan gør du

Skal du i gang med maling af vinduer udendørs, kommer her 5 nemme trin, du kan følge. Sådan gør du:

 1. Start med at rense karmen og rammen af vinduet godt med grundrens for at fjerne skidt og møg, og skyl efter med vand, for at fjerne rester.
 2. Alt efter vinduernes tilstand, skal der slibes. Har vinduerne en god stand, kan du nøjes med korn 120 eller 150 for blot at mattere, men trænger vinduerne gevaldigt til en overhaling, kan korn 80 være det rette valg, for at skrabe løse flager af maling af.
 3. Brug grundolie steder, hvor træet fremstår bart. Lad det tørre til dagen efter.
 4. Mal bare områder, også gerne flere gange, så man ikke ser overgangen mellem områder, der allerede er malede og dem, der ikke er.
 5. Mal karmen og rammen med en god vinduesmaling. Følg altid anvisningerne for tørring, inden du maler over igen. Dækker din maling af vinduer udendørs ikke ordentligt, kan de slibes let og males over endnu engang.

Følger du disse trin, vil du have et godt udgangspunkt for maling af dine vinduer udendørs. Læs også mere om maling af facade, når du skal give huset den helt store tur.

Maling af kvalitet til vinduer udendørs

Hos Flügger Farver Vanløse anbefaler vi altid vores kunder at gå efter kvalitet, når de skal i gang med maling af vinduer udendørs. Det gør vi især fordi en kvalitetspensel giver en flottere finish, og fordi kvalitetsmaling har en bedre holdbarhed, som også i længden betyder, at dine vinduer vil være bedre beskyttet i længere tid.

Behøver du professionel vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at komme forbi os, på Jydeholmen 63 i Vanløse. Så hjælper vi med at udvælge nogle gode kvalitetsprodukter til dit projekt.

Se vores anbefalede produkter til vinduer

 • Udendørs træ grunding

  Flügger 02 Wood Tex Grundmaling

  159,00 DKK1.349,00 DKK
 • Udendørs træ Vinduesmaling

  Flügger Vinduesmaling – Wood Tex Window – Selvrensende, Svanemærket

  319,00 DKK699,00 DKK

Kvalitetsprodukter til vinduer udendørs

 • Afdækningsmaterialer

  Plastfolie

  34,95 DKK
 • Tape

  Afdækningstape

  25,00 DKK49,00 DKK
 • Spartel- og fugemasse

  Flügger Linoliekit

  84,95 DKK
 • Slibepapir

  Sandpapir Premium

  59,00 DKK

Andre gode produkter

 • Indendørs Flügger Pensler

  Flügger Sprossepensel Super Finish 1856

  45,95 DKK69,95 DKK
 • Indendørs Flügger Pensler

  Flügger Sprossepensel High Finish 1159

  84,99 DKK109,00 DKK