Maling af træfacade

Kom godt i gang med maling af træfacade på både hus og sommerhus, såvel som på skure og annekser. Med Flügger Farver Vanløse blive du klædt godt på til at gå i gang med penslen. Vi anbefaler gode produkter og give gode tips til, hvordan du griber opgaven an.

Det er altid vigtigt, at du tjekker træet på den facade, du skal male, inden du går i gang. Er træet beskadiget eller råddent er der typisk brug for en udskiftning af træet, inden der males. Når du har sikret, at træet er klar til at blive behandlet, er du klar til at komme i gang. Det er vigtigt at få behandlet sin facade i træ, så man forlænger levetiden og optimerer holdbarheden. Malingen giver ikke blot et flot udseende, men også beskyttelse mod vind og vejr.

Klargøring af træet

Når du skal i gang med facademaling, er det vigtigt at du klargør træet. En tør og ren træfacade er helt afgørende for et godt resultat. Start med at fjerne eventuelle afskalninger og nedbrudte træfibre ved slibning med sandpapir eller ved spuling med højtryk. Sidder der gammel facademaling på facaden, kan du vælge at matslibe det og male ovenpå.

Ved maling af træfacade, skal der afskrabes eller affedtes rensebenzin, inden der males. Derudover er det også altid vigtigt at give træet en god rens. Dette kan du med fordel gøre med grundrens og behandle med grundolie.

Maling af din træfacade

Med grundigt forarbejde er du godt stillet, når du skal i gang med maling af træfacade. Brug gode kvalitetsprodukter, når du skal i gang med malerarbejdet, for at sikre et holdbart resultat, men også for at beskytte dit træ bedst muligt mod de danske sæsoner.

Vi giver her nogle gode tips til, hvordan du bedst kommer i gang.

 1. Rens altid facaden godt, inden du går i gang med maling af træfacade. Her gælder både slibning, rens og affedtning. Desuden er det vigtigt at få fjernet alle flager af maling, samt at få vasket skidt og møg af.
 2. Påfør grundolie, for at behandle dit træ inden påføring af maling. På den måde sikrer du et godt grundlag for malingen.
 3. Mal din træfacade to gange, for den bedste beskyttelse og den flotteste finish. Brug gerne en god kvalitetspensel, så du få en jævn påføring.

Vores befalinger til din træfacade

Hvilket mærke, du vælger at gå med, ved maling af træfacade, er helt op til dig. Vi vil naturligvis altid gerne vejlede dig til gode kvalitetsprodukter blandt vores sortiment. God træbeskyttelse behøver ikke at have en høj pris, men det er vigtigt at vælge en høj kvalitet for det bedste resultat.

Kom forbi vores forretning på Jydeholmen 63 i Vanløse, når du skal have kyndig vejledning i produkter og processen med maling af træfacade. Læs også om maling af vinduer udendørs, når du skal give dit hjem et ansigtsløft.

Vi anbefaler disse produkter til maling af træfacade

 • Udendørs træ grunding

  Flügger 01 Wood Tex Grundolie

  129,00 DKK1.099,00 DKK
 • Udendørs træ træbeskyttelse

  Flügger 04 Wood Tex – Allround Vandig Træbeskyttelse

  269,00 DKK1.399,00 DKK
 • Udendørs træ grunding

  Flügger 02 Wood Tex Grundmaling

  159,00 DKK1.349,00 DKK
 • Udendørs træ træmaling

  Flügger 05 Wood Tex Udeakrylat

  299,00 DKK1.599,00 DKK
 • Udendørs træ træbeskyttelse

  Flügger 07 Wood Tex Mat dækkende

  269,00 DKK1.399,00 DKK

De bedste produkter til klargøringen

 • Slibepapir

  Sandpapir Premium

  59,00 DKK
 • Træplejeprodukter

  Flügger Natural Wood Trærens

  159,00 DKK
 • Rengøring

  Flügger Facade Algefjerner

  159,00 DKK

Andre anbefalinger

 • Afdækningsmaterialer

  Afdækningsfilt

  129,00 DKK
 • Rengøring

  Altmuligklude

  22,71 DKK
 • Pensler Udendørs

  Facadepensel 1806

  74,95 DKK99,95 DKK