Maling af fliser

Forny dit badeværelse med maling af fliser. Dette er en god og nem måde, hvorpå du kan forvandle din brusekabine eller badeværelsesvægge med flotte farver. Lad Flügger Farver Vanløse hjælpe dig med valg af den rette type flisemaling og smukke farver.

Vi kan vejlede dig i gode produkter, når du skal male fliser, både til før, under og efter, samt i hvilke farver, der er moderne og praktiske i vådzone og andre steder. Læs mere om vores råd og vejledning i det nedenstående.

Moderne farver til badeværelset

Badeværelset er et rum, som vi alle bruger dagligt. Dog er det også tit et rum, som nedprioriteres, når man skal indrette og forny sit hjem, fordi man ofte lukker døren til det, og det er synd. Med de rette farver og gode produkter kan du nemlig skabe hyggelige og moderne omgivelser, man netop får lyst til at vise frem. Farver er med til at skabe stemninger, og på badeværelset er netop rolige og afslappende farver populære, men også mere modige og moderne farver er populære lige nu.

Ønsker du at skabe en ro, kan du med fordel vælge pastelfarver, som mintgrøn, støvet rosa, beige og knækket hvid. For mere modige og charmerende udtryk, kan du med fordel gå efter rosa farver og mere havgrønne nuancer. For et moderne udtryk kan varme, grå farver være gode i en blanding med sorte elementer. Er du den sprælske type, kan du også vælge at male hele badeværelset i én farve, som en dyb rød, sort, kongeblå eller stedsegrøn.

Sådan gør du: Maling af fliser

I stedet for at udskifte de gamle fliser i badeværelset, som kan være en kostelig affære, kan du med fordel male dem. Til maling af fliser skal du bruge en god grundrens, kalkfjerner og den rette flisemaling. Sådan gør du:

 1. Start med at rense fliserne godt, eventuelt med klakfjerner, især hvis du skal male fliser i brusekabine. Skyl og lade det tørre.
 2. Puds fliserne med først korn 80 til 100 og afslut med korn 180. Tør efter med en fugtig klud.
 3. Test først om fliserne er klar til at blive malet. Dette gøres ved først at male en enkelt flise med hæftegrunder og lad det tørre i to døgn ved minimum 15. Hvis du herefter kan sætte et stykke malertape på den behandlede flise og strække tapen af, uden at hive hæftegrunderen med, er fliserne klar til at blive malet.
 4. Påfør hæftegrunder til området, hvor du ønsker maling af fliser. Lad det tørre til næste dag.
 5. Slib over den størrede grunder med korn 180, så ujævnheder mindskes.
 6. Maling af fliser sker af 2-3 omgange, hvorimellem der slibes, inden der males på ny. Hertil anbefaler vi at male mindre mindre områder adgangen og med en lille pensel i fugerne og med en rulle på de resterende områder.

Maling af fliser – hvilke kan males?

Når man taler om maling af fliser, skelnes der typisk mellem to forskellige zoner – nemlig ‘fugtigzone’ og ‘vådzone’. Fliser i fugtigzoner, som bryggers, køkken, toiletter uden bad, samt uden for brusekabine, kan males efter de er rengjort. Dog anbefales det ikke, at man maler fliser i selve brusekabinen eller rundt om badekar, hverken på væg eller gulv. Dette er fordi malingen med tiden har en tendens til at skalle af.

Ønsker du alligevel at male disse områder i vådzone, kan du rådføre dig om mulighederne hos Flügger Farver i Vanløse. Vi kommer gerne med gode råd til maling af fliser i badeværelse og brusekabine. Læs også om maling af badeværelse mere generelt her.

Anbefalede produkter til maling af fliser

 • Indendørstræ Grunding

  Flügger Interior Fix Primer

  149,00 DKK699,00 DKK

Gode til rengøring og rens

 • Rengøring

  Fluren 37 – Grundrengøring

  54,95 DKK249,00 DKK
 • Rengøring

  Fluren 33 Kalkfjerner

  54,95 DKK209,00 DKK

Andre produkter

 • Afdækningsmaterialer

  Afdækningspap

  69,95 DKK
 • Tape

  Afdækningstape

  25,00 DKK49,00 DKK
 • Ruller Væg og loft

  Flügger Malebakkesæt

  99,95 DKK149,95 DKK